“Beter samenwerken als iedereen Nederlands praat”

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Reg Fonken, kwaliteitsmanager Innofa

”Wij zijn een groothandel in stoffen. We werken met een ingewikkeld productiesysteem. Veel van onze medewerkers komen niet uit Nederland. Om alles goed te laten verlopen, moet iedereen wel in het Nederlands kunnen praten, lezen en schrijven. Dan verloopt de samenwerking makkelijker. Zijn mensen ook gelijkwaardig. En kan iedereen meedenken over hoe dingen beter kunnen.

“Mensen waarderen het dat ze een opleiding mogen volgen”

Binden en boeien

Voor ons als bedrijf is het aanbieden van een opleiding een belangrijk middel om medewerkers te binden en boeien. De economie trekt aan. Het is niet makkelijk om goede mensen te vinden die in ploegendiensten willen werken. Daarom investeren we graag in onze mensen. Deze opleidingen zijn in verhouding niet duur. We zien dat mensen het waarderen dat ze een opleiding mogen volgen. Ze voelen zich daardoor echt onderdeel van het bedrijf.

Boordevol ideeën

Wat opvalt, is dat medewerkers na de opleiding hun kennis en ervaring beter kunnen delen. Dan blijkt dat ze boordevol ideeën zitten om processen en procedures te verbeteren. En als je dan verschillende mensen bij elkaar zet om hierover na te denken, bedenken ze door hun brede kijk nog betere oplossingen. Dat is echt geweldig.”

Lees meer over cursussen op maat voor werknemers.

Sorry, your browser does not support inline SVG.