“Ik merk dat taal verbindt” – Rajaa

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Rajaa Guennouni, 48 jaar

“Ik ben in 1992 naar Nederland gekomen vanuit Marokko. Alles was anders. De cultuur, de mensen, het weer en de taal. Ik ben naar school gegaan om mee te kunnen doen in Nederland. Ik kreeg twee kinderen en ben toen gestopt. Het was teveel naast de zorg voor mijn man en kinderen. Daar heb ik echt spijt van. Mijn kinderen zijn nu volwassen. Mijn dochter zei dat ik weer naar school moest gaan. Dat heb ik gedaan. Ik volg nu NT2.

 

“Ik volg een cursus op mijn eigen niveau. Dat geeft me zelfvertrouwen”

 

Eigen niveau

Omdat ik de taal niet goed sprak, durfde ik veel niet. Zoals de telefoon pakken om een afspraak te maken met de dokter. Dat verandert je karakter. Het maakt je onzeker. Daarom wilde ik graag weten wat mijn niveau is. Dat hoorde ik bij de intake. Nu volg ik een cursus op mijn eigen niveau. Nu durf ik meer.

 

Meedoen

Ik spreek nu veel beter Nederlands. En lees ook makkelijker. Daardoor kan ik als vrijwilliger meedoen met een speciaal project. Met een groep vrouwen van verschillende culturen handwerken we samen. We maken mooie dingen die we verkopen. Nu borduren we verhalen van asielzoekers aan elkaar. Dan merk je dat taal verbindt. We praten overal over, in het Nederlands. Het voelt alsof we samen één familie zijn.

Lees meer over de cursussen NT2

Sorry, your browser does not support inline SVG.