”Ik heb nu meer zelfvertrouwen” – Jan

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Jan Vermeiren, 70 jaar

“Ik heb 48 jaar gewerkt. Ik werkte altijd met mijn handen. Lezen en schrijven kon ik niet zo goed. Als ik een formulier moest invullen, klapte ik dicht. Nu ik niet meer werk, heb ik alle tijd voor leuke dingen en mijn kleindochter. Ze doet graag spelletjes. Dan moet je kunnen lezen en schrijven. Daarom ben ik terug gegaan naar school.

“Ik ga stapje voor stapje vooruit. En leer nu ook digitale vaardigheden””

Kleine groepjes

Ik volg NT1. Je krijgt hier les in kleine groepjes van tien mensen. Dat is fijn. Iedereen leert op zijn eigen niveau en tempo. In de klas is er voldoende tijd en aandacht voor je. Ik durf nu meer te praten. Ook iets wat ik moeilijk vond. Ik schaam me niet om fouten te maken. Daardoor twijfel ik minder aan mezelf. En ga ik stapje voor stapje vooruit. Ik heb nu meer zelfvertrouwen. Mijn vrouw, kinderen en kleindochter zijn trots op me!

Blijven leren

Ik volg nu samen met mijn vrouw ook computerles. Dan leer je digitale vaardigheden. Dat is erg leuk. Het is ook best moeilijk. Soms maak ik er een puinhoop van. Of ontdek ik juist handige dingen. Zoals de spellingcontrole. Die heb ik weer uitgezet. Ik wil mezelf uitdagen en blijven leren. Dan is het leven veel leuker.”

Lees meer over de cursussen NT1

Sorry, your browser does not support inline SVG.