“Meteen starten op je eigen niveau”

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Eline Flesch, intake

“Een goede intake is belangrijk. Daarom ontvangen we een nieuwe cursist eerst tijdens het spreekuur. Dat is elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur op onze locatie aan de Gershwinstraat in Tilburg. Dan geven we informatie. En leggen we uit wie we zijn en wat we doen. Dan kijken we ook of we iemand kunnen plaatsen en waar hij het best op zijn plek is. Soms moet iemand eerst inburgeren. dat kan hij ook hier doen. We leggen ook uit wat je mee moet brengen voor het intakegesprek.

 

“Wij willen het leren makkelijker maken”

Goed beeld
Tijdens het intakegesprek bespreken we eerst je persoonlijke gegevens. Daarna vragen we naar je vooropleiding en werkervaring. Tot slot lopen we je persoonlijke situatie door en vullen we samen een checklist in. Zo krijgen we een goed beeld van het niveau waarop je kan starten. Het is belangrijk dat iedereen meteen op zijn eigen niveau begint. En in zijn eigen tempo kan leren. De docent kan je dan ook de juiste begeleiding bieden. Dat maakt het leren makkelijker.

 

Inburgering
We helpen ook bij de inburgering van mensen. Ze kunnen een training volgen voor het inburgeringsexamen. Ze krijgen extra Nederlandse taallessen. Ook leren ze van alles over onze normen en waarden en de regels in ons land. Zo kunnen mensen mee doen in onze samenleving.”

Lees ook het verhaal van

Sorry, your browser does not support inline SVG.