Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt | ONA

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Heeft u een verblijfsvergunning op of na 1 januari 2015 ontvangen of wilt u naturaliseren, dan is ONA een verplicht onderdeel van het inburgerings- of NT2 staatsexamen.

ONA is bedoeld om te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er uit ziet en wat hierbinnen uw mogelijkheden zijn. We kijken hierbij naar uw opleidingsniveau en/of werkervaring in het land waar u vandaan komt. We kijken samen naar wat uw kwaliteiten zijn en wat u wensen zijn op het gebied van werken in Nederland. Onderdeel van de ONA module is ook het maken van een CV, uw diploma (gratis!) laten waarderen, het zoeken naar geschikte vacatures en bijvoorbeeld het schrijven van sollicitatiebrieven.

Voorbereiding op het examengesprek:

Tijdens de cursus worden de 8 resultaatkaarten (portfolio) ingevuld en leert u makkelijker te vertellen over “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe bereik ik dit”. U bent dan optimaal voorbereid om de resultaatkaarten te bespreken tijdens het examen bij DUO.

Kwaliteit van de cursus:

De School voor Educatie en Inburgering is onderdeel van het ROC Tilburg. Als school zijn in het bezit van het Aspirant Blik op Werk keurmerk. Al onze ONA docenten zijn zowel NT2 als volledig ONA gecertificeerd.

Om de juiste kwaliteit te kunnen leveren is de maximale groepsgrootte 12 personen.

Startniveau en werkervaring:

Het vereiste startniveau is minimaal A2. Indien u nog niet op niveau A2 zit, kunt u bijvoorbeeld eerst een van onze andere cursussen volgen.

Duur van de cursus:

De duur van de cursus is afhankelijk van uw taalniveau en uw werkervaring. Tijdens de intake bepalen we of de cursus van 10, 15 of 19 weken het beste bij u past. Er wordt op meerdere momenten per schooljaar gestart met deze ONA cursussen.

Startdata:

. Middag: vanaf donderdagmiddag 22 februari 2018 (1 les per week; 15 weken)
. Avond: vanaf dinsdagavond 3 april 2018 (1 les per week; 15 weken)

Kosten van de cursus:

. 10 weken a 3 uur: 405 euro + 33 euro lesmateriaal
. 15 weken a 3 uur: 608 euro + 33 euro lesmateriaal
. 19 weken a 3 uur: 767 euro + 33 euro lesmateriaal

Schrijf u nu in of meld u aan voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek.

stel uw vraag hier

Sorry, your browser does not support inline SVG.